Nalazite se ovdje: Početna > Stručni ispiti

Stručni ispiti

 

Temeljem Pravilnika o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama (NN 93/04) djelatnici u pismohranama državnih tijela, tijela lokalne samouprave i uprave i javnih ustanova, trebaju položiti stručni ispit pred Povjerenstvom za stručni ispit za zaštitu i obradu arhivskog i registraturnog gradiva Hrvatskog državnog arhiva (dalje: HDA). Ispiti se polažu prema programu koji je propisan Pravilnikom o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama (NN 93/04).


Detalje o programu stručnog ispita i ispitnoj literaturi pogledajte na mrežnim stranicama Hrvatskog državnog arhiva.

 

  1. Obavještavamo sve potencijalne kandidate da će se ispit za djelatnike u pismohrani održati dana 20. rujna 2017. u Državnom arhivu u Pazinu, Vladimira Nazora 3, Pazin, s početkom u 09,00 sati.
  2. U slučaju da želite ispitu pristupiti prije ili nakon roka koji je određen u Državnom arhivu u Pazinu, datumi ispitnih rokova su objavljeni i dostupni na mrežnim stranicama Hrvatskog državnog arhiva

 

 

 

Prijava ispita za provjeru stručne osposobljenosti djelatnika u pismohrani


Sukladno čl. 10 Pravilnika o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama (NN 93/04) kandidati su dužni Povjerenstvu podnijeti prijavu za polaganje ispita za koju su potrebne:

  1. pisana prijava kandidata putem obrasca PRIJAVNICE
  2. ovjerena kopija svjedodžbe o stečenoj najmanje srednjoj stručnoj spremi (SSS)
  3. potvrda ustanove o najmanje 6 mjeseci radnog iskustva zaposlenika na poslovima zaštite i obrade gradiva
  4. ispunjena NARUDŽBENICA

  

Prijave molimo slati na adresu:
POVJERENSTVO ZA STRUČNI ISPIT ZA ZAŠTITU I OBRADU ARHIVSKOG I REGISTRATURNOG GRADIVA
HRVATSKI DRŽAVNI ARHIV
MARULIĆEV TRG 21
10 000 ZAGREB
s naznakom „prijava ispita za djelatnike u pismohranama“

 

Molimo kandidate, odnosno ustanove u kojima su zaposleni, da plaćanje izvrše prema ispostavljenom računu Hrvatskog državnog arhiva s obvezom poziva na broj naveden u računu. Jedinična cijena ispita je 700,00 kn, s PDV-om 875,00 kn (cijena je određena Zaključkom Hrvatskoga arhivskog vijeća donesenom na 14. sjednici održanoj 3. srpnja 2008., odnosno temeljem tumačenja Ministarstva financija KLASA: 410-19/10-01/82, URBROJ: 513-07-21-01/10-2 od 24. lipnja 2010.)

 

Ispitu mogu pristupiti samo kandidati koji su uplatili cijenu ispita

 

 

Za dodatne informacije molimo obratite se tajnici Povjerenstva, Vesni Šteinglin (tel. +385 1 4801 978, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Državni arhiv u Pazinu (tel: 052/624-125, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)